© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 07 (18 oktober)

De Valk VE1 - Tivoli VE1 10-1

Met slechts vier punten uit vijf duels en een doelsaldo van 13-17 is dit de slechtste seizoenstart voor de Tivolianen tot nu toe. Vandaag stond voor het eerst de wedstrijd tegen De Valk op het programma, de kampioen van de afgelopen jaren in een andere klasse. Er werd dus een lastige wedstrijd verwacht. De Valk begon met maar negen spelers aan de wedstrijd. Dit resulteerde direct in twee kansen. Waar Frans in eerste instantie de doelman raakte, trof debutant Davut na twee minuten wel doel: 0-1. De beginfase van Tivoliaanse zijde was sterk, dit veranderde echter toen zich de tiende en elfde man van De Valk zich bij het team voegden. Na zeven minuten liep de Valkse spits weg bij de verdediging en schoot direct raak: 1-1. Daarna ging het snel, met drie goals in drie minuten tijd liep De Valk simpel uit naar een 4-1 voorsprong. Twee maal stond een solo van de rechtsbuiten aan de basis van een doelpunt. Waar hij de eerste bal nog afgaf, deed hij het de tweede keer zelf. Alsof dat nog niet genoeg was werd in de veertiende minuut ook nog een voorzet binnen gekopt en was de spanning snel verdwenen. De Valk nam wat gas terug en zo leek Tivoli overeind te blijven. Twee minuten voor rust verspeelde Hennie de bal, waarna de spits vrij op Bert af kon: 5-1. Of het nou door de hitte kwam of simpelweg door een kwaliteitsverschil, het feit was dat de Tivolianen zelden zo kansloos zijn geweest in een wedstrijd. In de tweede helft ging De Valk rustig door met wat zij in het begin van de eerste helft ook deden, namelijk scoren. In de 43e minuut werd een voorzet in het net gewerkt en een minuut later zorgde een counter voor het tweede doelpunt in de tweede helft: 7-1. Het was nu zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken en zodoende de dubbele cijfers te voorkomen. De tussenpozen tussen de doelpunten werden groter, dus er was nog “hoop” dat dit zou lukken. Na een dik kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft was het wederom de Valkse spits die trefzeker was na een voorzet vanaf de flanken: 8-1. De Tivolianen kwamen nog nauwelijks van de eigen helft af en de energie leek volledig verdwenen. Tot voetballen kwam het al lang niet meer en vooral de lange bal bracht nog enige lucht, maar die was meestal zo weer terug bij een Valkenswaardse speler. Tien minuten voor tijd kwamen de dubbele cijfers wel akelig dichtbij toen ook de 9-1 op het scorebord verscheen. De middenvelders versterkten de defensie om zo De Valk nog meer doelpunten te onthouden. Dit bleek tevergeefs. In de laatste minuut viel alsnog de 10-1 en daar is alles mee gezegd over deze wedstrijd. De 27 tegendoelpunten in amper zes wedstrijden geven aan dat de doelpunten dit seizoen erg makkelijk weggegeven worden, vooral de manier waarop is schrijnend. Het is dus duidelijk dat hier iets aan gedaan moet worden. De Valk was vandaag een paar maten te groot en ik vrees dat zij dat ook in de terugwedstrijd zullen zijn. Deze wedstrijd moet snel vergeten worden, want volgende week wacht wederom een sterke tegenstander: Waalre. Zij wisten vorig seizoen ook de dubbele cijfers te bereiken, zou dat dit seizoen wederom lukken? De webryder, Marc van Hout